Vår historia

2 tomma hyllor

På 70-talet drev Martin och May Forsmark ett kapellmakeri där de sydde och lagade båtkapell. De höll till på Fridhemsgatan 14. En dag 1980 kom en kund in och beställde ett kapell till sin båt. Kunden fick se att de hade 2 tomma hyllor i lokalen – han utbrast genast : ’På de där hyllorna kan ni sälja långfärdsskridskor!’ Kunden var Stefan Skyllermark, skridskotillverkaren. Efter en hänförd beskrivning av långfärdsskridskosporten i allmänhet och sin tillverkning i synnerhet hade Stefan övertygat Martin och May. De tänkte: Vad kan vi förlora – hyllorna är ju ändå bara tomma – och det verkar vara en kul sport! De började sälja Stefan Skyllermarks skridsko- och tillbehörssortiment och försäljningen gick så bra att de även utvecklade egna produkter, t.ex. en skridskoryggsäck. Med tiden inleddes ett samarbete med SSSK och Friluftsfrämjandet med att erbjuda turer med färdledare för företag och privatpersoner. Martin och May kunde den där dagen för över 33 år sedan inte i sin vildaste fantasi drömma om att långfärdsskridsko skulle bli en så STOR sport och att man skulle bli marknadsledande, inom långfärdsskridskosporten.

Från sliperi till webbshop

Med tiden utvecklades verksamheten till att även innefatta ett sliperi för skridskor. Hemligheten till framgången var den s k ”manicken” som konstruerats av Martin Forsmark. I sliperiet i Södertälje bedrevs fortsättningsvis även försäljning av långfärdsskridskor med tillbehör.

Slipspecialisten var tidiga med att anamma försäljning på internet och startade 2005 en e-butik med samma namn. Denna har sedermera bytt namn  till SPORTNETTO.se och är fortfarande specialiserade på just långfärdsskridskor.

Webbshopen lever vidare

2014 stängde vi tyvärr vårt sliperi i Södertälje, med tillhörande butiksförsäljning av skridskor. Vår e-butik sportnetto.se lever dock vidare, med nytt utseende och ytterligare produktutbud för alla er som älskar ”ut på tur”. Där hittar ni allt mellan himmel och is till fantastiska priser. Vi har alltid det senaste från alla kända leverantörer inom långfärdskridskosporten, issäkerhet och inom turskidor.

Alla gamla och nya kunder hälsas välkomna vår e-butik
sportnetto.se